Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Καλή αρχή

Καλωσήρθατε στο ιστολόγιο των Απεργών Καθηγητών του Πειραιά. Στο χώρο αυτό μπορούμε να αναρτάμε ανακοινώσεις σχετικά με την απεργία για την ενημέρωσή μας (ποσοστά, πρωτοβουλίες, προτάσεις) τόσο της απεργιακής επιτροπής όσο και των απεργών στις σχολικές μονάδες.
Θα αρχίσουμε να το γεμίζουμε για την ενημέρωση μεταξύ μας (για να μην ψάχνουμε σε ποιο mail είναι τι), των μαθητών και των γονέων. Θα συνεννοηθούμε στην επόμενη συνάντηση. Η κίνηση κατοίκων Καμινίων ζήτησε να γίνει κοινή εκδήλωση της κίνησης με την ΕΛΜΕ στην περιοχή. Η υποστήριξή τους είναι μεγάλη. Σήμερα απεργία της ΑΔΕΔΥ ήταν το πρωί είκοσι άτομα στο σχολείο. Φτιάξαμε πανό για τους συναδέλφους του 9ου ΓΕΛ Η εξόρμηση των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ στη γειτονιά μας θα γίνει με μαθητές αύριο. Αναρτήσαμε κείμενο (γράμμα προς τους μαθητές) ως απεργοί καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Πειραιά, το οποίο θα διανείμουμε αύριο στους μαθητές. http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-1%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BB-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CF%89-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CF%8E (χωρίς τη λέξη, “γαμάτη”).

 Εξακολουθούμε να κάνουμε συνελεύσεις των απεργών το πρωί και να εκτιμάμε την κατάσταση και τις κινήσεις μας. Χθες αποφασίσαμε να κρατήσουμε την πόρτα κλειστή και για σήμερα το πρωί. Ωστόσο το πρωί ήρθαν ελάχιστοι μαθητές (ούτε 5%) και από τους καθηγητές που δεν κάνουν απεργία πολλοί δήλωσαν τηλεφωνικά τη μη συμμετοχή τους. Αντίθετα οι απεργοί, τα 2/3 σήμερα, ήταν σχεδόν όλοι στο σχολείο. Γι’ αυτούς τους λόγους επανεξετάσαμε τη στάση μας και αύριο η πόρτα θα είναι ανοιχτή και εμείς στο προαύλιο με πανό και ενημερωτικό υλικό για να συνομιλήσουμε με τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που δεν απεργούν και θα έρθουν, να τους ενημερώσουμε και να ζητήσουμε τη στήριξή τους. Επίσης αυτή τη στιγμή ήρθε ένα καλό νέο 925 γλυτώνουν την ωρομισθία ή την ανεργία 18-09-13 Κατανομή οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Σχόλες Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ) Δελτίο Τύπου Κατανομή οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Σχόλες Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ) Σε συνέχεια της ψήφισης του Νόμου την προηγούμενη εβδομάδα, με τις διατάξεις του οποίου συστάθηκαν 925 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ι.Ε.Κ. (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης), και στις Σ.Ε.Κ. (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης), ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 Υπουργική Απόφαση, σχετικά με την κατανομή των θέσεων αυτών, οι οποίες θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στις 23 Ιουλίου 2013. Με την απόφαση αυτή, μόλις 55 μέρες από την τοποθέτησή τους στη διαθεσιμότητα, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε 50 ειδικότητες (ενδεικτικά αργυροχρυσοχοΐα, γραφιστική, φωτογραφία, τεχνίτες αυτοκινήτων, κομμωτική, αισθητική, υδραυλικοί κ.α.), επιστρέφουν σε θέση εκπαιδευτικού έργου. http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/10134-18-09-13-dt.html Φιλικά Θ. Τσαπακίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου